Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще направи обръщение към нацията

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще направи обръщение към нацията
Коментари Харесай

Борис Джонсън казва какво ще прави с карантината

Премиерът на Англия Борис Джонсън ще направи послание към нацията по-късно през днешния ден, в което ще изложи проектите на държавното управление за последователно облекчение на наложената поради ковид карантина. Очакванията са за опазване на общественото разграничаване и някои дребни промени.

В телевизионното послание Борис Джонсън ще даде последна информация за напредъка в битката с ковид. Не се чака той да уточни съответни дати по кое време ще отпаднат някои от ограниченията, които бяха въведени на 23 март.

Предполага се обаче, че министър председателят ще разгласи въвеждането на така наречен „ предупредителна система “ за следене на вируса. Тази система ще дефинира равнището на опасност от ковид по канара от 1 до 5 и ще бъде поправена въз основа на данните.

Новата система по принцип е годна единствено за Англия, само че държавното управление работи и с управляващите в другите елементи на Обединеното кралство - Уелс, Шотландия и Северна Ирландия - за въвеждането й. Смята се, че тя ще е по сходство на тази за равнището от терористична опасност и се чака Джонсън да каже, че страната сега е на четвърто равнище, само че се придвижва към по-долното трето.

Преди обръщението ще има среща на Комитета за изключителни обстановки „ Кобра “, на която ще участват държавното управление, представители на четирите елементи на кралството и кметът на Лондон.

На последния постоянен брифинг на кабинета в събота вечер министърът на превоза Грант Шапс съобщи, че управляващите ще подходят „ извънредно внимателно “ при облекчение на карантината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР