Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че ще използва предстоящата

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че ще използва предстоящата
Коментари Харесай

Орбан ще иска повече руски газ за Унгария по време на срещата с Путин

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че ще употребява идната си аудиенция в Москва, с цел да търси увеличение на размера на природен газ, който страната му купува от Русия, съобщи ``Блумбърг``. Орбан, който през днешния ден даде изявление за държавния радиоканал ``Кошут``, ще се срещне с съветския президент Владимир Путин на 1 февруари.

Унгария подписа дълготрайно съглашение за превозване на газ с съветската компания ``Газпром`` през септември. Заради покачването на цените на силата в този момент страната желае да укрепи енергийната си сигурност посредством увеличение на количеството газ, доставян по контракта.

Посещението идва в миг на засилено военно напрежение сред Русия и Украйна, което се простира оттатък двустранния конфликт, откакто Москва изиска войските на НАТО да бъдат изтеглени от някогашните страни от Варшавския контракт в Централна и Югоизточна Европа, предава Balkan Insight. Опозицията в Унгария прикани държавното управление да приключи срещата, която бе определена като нездравословна и противоречаща на националните ползи на Унгария. Исканията на Русия са ориентирани към възобновяване на някогашната руска сфера на въздействие, написа опозицията в изказване. В отговор на рецензиите Орбан сподели, че преди всяка среща на високо равнище организира диалози с НАТО и Европейски Съюз. ``Вече започнах договарянията и те ще продължат през идващите дни. Отивам в Москва, откакто се съветвах с НАТО, Европейски Съюз и основни политици от европредседателството``, сподели той. Орбан съобщи, че  с изключение на икономическите тематики, въпросите на европейската сигурност също ще бъдат в дневния ред на срещата.

 Опозицията също по този начин е загрижена, че Орбан може да подписа неподходящ контракт за газ и да затвърди спорното и извънредно скъпо нуклеарно съдействие с руската корпорация за атомна енергия ``Росатом``, чието анулиране ще бъде комплицирано, в случай че опозицията завоюва идните избори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР