Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува Европейския парламент по повод

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува Европейския парламент по повод
Коментари Харесай

Виктор Орбан призова за разпускане на Европейския парламент

Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува Европейския парламент във връзка разкритията за корупционния скандал с гъркинята Ева Кайли, вицепрезидент на Екологичен потенциал. Това се случи по време на близо тричасовата конференция, която се организира всяка година, и е единственият случай, в който Виктор Орбан дава отговор на въпроси от интернационалните медии или сериозни маджарски медии, написа " Дойче Веле ".

Орбан, който завоюва четвърти следващ мандат на поста през април, взе участие в чести борби с Европейски Съюз, който пък от своя страна упреква унгарския водач в нарушение на демократичните правила и огромна корупция измежду доближените му. По време на срещата с публицисти, Орбан разкритикува Екологичен потенциал поради абсурда " Катаргейт " и заимства фраза от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, казвайки, че е време " блатото в Брюксел да бъде пресушено ". Скандалът, сподели Орбан, е сложил под въпрос доверието в институцията и че той поддържа премахването й.

Пресконференцията на унгарския министър председател идва в миг, в който Европейски Съюз замрази повече от 12 милиарда евро финансиране за страната заради опасения, че държавното управление на Орбан постанова репресии над правосъдната самостоятелност, не се оправя с корупцията на длъжностните лица и лимитира правата на малцинствата. През септември Европейският парламент разгласи, че Унгария към този момент не може да се смята за народна власт и ще се трансформира в " хибриден режим на изборна автокрация " под управлението на Орбан – обвиняване, което неговото държавно управление отхвърли. По време на конференцията Орбан упрекна Европейски Съюз в " унгарофобия ".

Напрежението сред Будапеща и Брюксел обаче се утежнява от ден на ден поради лобирането на унгарското държавно управление против глобите против Москва поради войната й в Украйна. Орбан, който се счита за един от най-близките съдружници на съветския президент Владимир Путин в Европейски Съюз, твърди, че глобите са били неефективни и че са нанесли повече вреди на европейските стопански системи, в сравнение с Москва. Новата година ще сложи " предизвикването пред съвсем всички европейски страни да избегнат стопански спад или криза, произлизащи директно от войната и европейското присъединяване във войната, наречено наказания ", добави Орбан. " Ако зависеше от нас, нямаше да има политика на наказания ", сподели той, добавяйки, че няма да поддържа никакви спомагателни пакети от наказания против Русия в бъдеще, само че няма и да пречи на Европейски Съюз да ги одобри. " Не е в наш интерес да разделим трайно европейската и съветската стопанска система на две, по тази причина се опитваме да спасим каквото може да се избави от нашето икономическо съдействие с руснаците ", сподели унгарският парламент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР