Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски написа снощи във

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски написа снощи във
Коментари Харесай

Македонският премиер си призна какво иска от Евросъюза

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски написа нощес във Facebook, че какъвто и да е окончателният координиран текст на френското предложение, отправено към София и Скопие, има основните детайли, които са значими за него и държавното управление му.

Важните неща съгласно Ковачевски са:

„ Ясна дефиниция за македонския език в преговорната рамка и ясна отбрана на македонската идентичност;

Историческите въпроси да не бъдат критерии в преговорната рамка;

Преговорите сред Северна Македония и Европейски Съюз би трябвало да стартират преди началото на процедурата за изменение на конституцията в преамбюла да бъдат включените българите, хърватите и черногорците;

Твърди гаранции както от България, по този начин и от Европейския съюз, че България няма да слага нови претенции отвън това, което ще бъде контрактувано в преговорната рамка и двустранния протокол, който към момента не е координиран, а всяко решение ще би трябвало да е съветвано с институциите на Република Северна Македония. ”

Ковачевски още веднъж показва, че публично предложение на френското председателство, което да е признато от всички 27 държави-членки, не е пристигнало.

До този миг от държавното управление в Северна Македония публично няма изразена позиция по предлагането на френското председателство, само че три от по-малките партии в ръководещата коалиция показаха запасите си отношение към него, а министърът по локалното самоуправление и водач на Либерално-демократическата партия Горан Милевски през днешния ден съобщи, че в случай че предлагането на френското председателство за преговорната рамка на страната бъде признато той ще подаде оставка. " Ще направя всичко, което мога, с цел да попреча на българизацията на нашата история ", написа в своя Facebook профил Милевски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР