Премиерът на Мавриций Правинд Джагнот обяви екологично извънредно положение, предадоха

...
Премиерът на Мавриций Правинд Джагнот обяви екологично извънредно положение, предадоха
Коментари Харесай

Мавриций обяви извънредно положение

Премиерът на Мавриций Правинд Джагнот разгласи екологично изключително състояние, предадоха организациите, представени от БНР. Причината за това решение е петролният разлив, с който островната страна е принудена да се оправя. Петролът се разля от японски товарен транспортен съд, който заседна предишния месец край крайбрежията на известния измежду туристите остров. Джагнот разгласи новината с малко известие в Туитър.

Няколко часа по-рано той написа следното в същата обществена мрежа: „ Нашата страна не разполага с нужните умения и експертен капацитет за евакуиране на заседнали кораби, по тази причина се обърнах за помощ към Франция “. В обявата си Джагнот загатва и името на френския президент Еманюел Макрон. Засега профилите на Макрон в обществените мрежи не са дали отговор. Френският остров Реюнион е най-близкият комшия на Мавриций, а съгласно френското външно министерство Франция е „ най-големият задграничен вложител “ в Мавриций, както и един от най-големите му търговски сътрудници. Снимки от въздуха демонстрират по какъв начин петролното леке се популяризира по тюркоазените води край островната страна в Индийския океан. На други фотоси от локалния вестник „ Експрес “ се виждат почернели плажове и мъртви морски жители. Грийнпийс предизвести, че разливът от товарния кораб ще има опустошителни последствия.

Корабът „ Вакашио “ заседна към 25 юли и от него в този момент изтичат тонове дизел и нефт в океана, осведоми Хепи Кхамбуле, ръководител на Грийнпийс Африка. По думите му хиляди типове са застрашени поради замърсяването, като ще има и съществени последствия за стопанската система, продоволствената сигурност и здравето на острова. Екипажът от 20 души е в сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР