Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че двамата задържани в

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че двамата задържани в
Коментари Харесай

Китай пусна на свобода Спавор и Ковриг

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви, че двамата арестувани в Китай канадски жители Майкъл Ковриг и Майкъл Спавор са на път за Канада, съобщи Global News. Те са още веднъж на независимост, откакто прекараха над 1000 дни в пандиза в Китай. Трюдо сподели, че двамата са се качили на аероплан в събота сутринта с посланика на Канада в Китай Доминик Бартън.

" Тези двама мъже са минали през необикновено мъчно тестване, сподели Трюдо. Добра вест за всички нас е, че те са на път за у дома при фамилиите си. "

Припомняме, че това се случваот домашния арест във Ванкувър и ѝ беше разрешено да се върне вкъщи в Китай, откакто подписа договорка с американското правораздаване. Очаква се през идната седмица тя да замине за Китай.
 Трюдо ядосан на Китай, процесът против двамата канадци е непрогледен
Трюдо ядосан на Китай, процесът против двамата канадци е непрогледен

Дипломатическият скандал сред страните тече с години

През август стана ясно, че китайски съд е осъдил канадския предприемач Майкъл Спавор на 11 години затвор и депортация за шпионаж. Съдебният развой се организира през март, само че решението не беше оповестено поради процеса против Ванчжоу. Трюдо разкритикува Китай за блокирането на достъпа до процеса против Спавор. Официално, Пекин не призна, че сред двете каузи има връзка.

Отава заявява нееднократно, че освобождението на двамата е приоритет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР