Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи в края на миналата

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи в края на миналата
Коментари Харесай

Intel прави сериозна инвестиция в Израел

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви в края на предходната седмица, че американският производител на чипове Intel възнамерява да построи нови продуктови мощности в страната, като инвестицията ще възлиза на повече от $25 000 000 000 – най-голямата непозната инвестиция в страната, добавя Нетаняху, представен от Reuters.

Очаква се фабриката да се построи наоколо до град Кирят Гат. Планът е тя да отвори порти след четири години и да оперира най-малко до 2035, като ще даде работа на хиляди израелци. Новината за новите продуктови мощности на Intel в Израел идва на фона на все по-големите компликации, пред която американската компания е изправена в Германия. Планираното дотъкмяване на подобен локален план е изправен пред риска от недофинансиране и отвод на Бундестага да даде финансова помощ на Intel. По-рано тази седмица стана явен проект на Intel да построи фабрика в полския град Вроцлав, чиято цел ще е да подкрепя производството на технология в Германия, Израел и Ирландия.

Що се отнася до договорката с израелското държавно управление, Reuters добавя, че актуалната стъпка на Intel е продължение на положителното съдействие сред Израел и Intel, което продължава към този момент съвсем половин век. Американската компания се явява най-големият частен шеф в страната и водач на локалния пазар за електроника и осведомителни артикули, добавя изданието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР