Amazon Web Services, облачното звено на Amazon, ще направят нова

...
Amazon Web Services, облачното звено на Amazon, ще направят нова
Коментари Харесай

Amazon продължава инвестирането в Сингапур

Amazon Web Services, облачното звено на Amazon, ще създадат нова огромна инвестиция в Сингапур, предава CNBC. Става дума за спомагателни $12 милиарда за интервал от пет години. Целта е подобряването на облачната инфраструктура и услуги, които те ръководят в страната.

AWS започват вложенията си в Сингапур още през 2010. Страната се явява дом на първия заоблачен район на компанията в азиатско-тихоокеанската част на света. Той се явява и първия заоблачен район на Amazon Web Services отвън Съединени американски щати и Европа.

„ Стартирайки инвестицията си в Сингапур през 2010, AWS продължи да заздравява обещаното на района на ASEAN. Така ние споделихме усилването на цифровите умения във всички страни, осигурявайки надеждна и гъвкава инфраструктура в целия район “. Това съобщи при анонса на новата инвестиция Присила Чонг, районен управител на AWS Singapore.

CNBC привеждат това, че възхода на изкуствения разсъдък води до засилено търсене на клауд услуги и разширение на дейта центровете. Това засилено търсене е предизвикано от обстоятелството, че образованието на AI моделите изисква големи размери от данни, а центровете оферират нужния достъп до тях.

По данни на Synergy Research Group, AWS се явява водач в доставката на облачна инфраструктура през първите три месеца на годината. Компанията е с дял от 31% в световния клауд инфраструктурен пазар. Това се явява обаче понижение с 32% в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Втори тук са Microsoft. Именно Редмънд е другата огромна компания, ухажваща страните от тихоокеанския район. В момента на обиколка в района е шефът на компанията Сатя Надела. През предходната седмица той посети Малайзия и Индонезия, където даде обещание дълготраен капиталов проект. Той включва основаването на облачни и AI центрове и инвестиция в образованието на локалните разработчици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР