Германската полиция съобщи, че известен политик е бил нападнат жестоко

...
Германската полиция съобщи, че известен политик е бил нападнат жестоко
Коментари Харесай

Нова атака срещу политик в Германия: Нападнаха бившия кмет на Берлин

Германската полиция заяви, че прочут политик е бил атакуван грубо и е получил пострадвания по главата и шията. Това е следващата офанзива против определени чиновници, което породи безпокойствие измежду възходящото политическо принуждение в Германия. Франциска Гифи, върховен стопански чиновник в Берлин, някогашен кмет и някогашен федерален министър, е била нападната по време на събитие в библиотека от мъж. Според полицията той я е блъснал с чанта, съдържаща корав предмет. Гифи е била откарана в болница, където е лекувана от болки в главата и врата. Берлинските прокурори оповестиха, че са разпознали хипотетичния причинител, само че не дадоха детайлности.
Нападението пристигна без предизвестие. Но мога да ви кажа, че съм добре.
Франциска Гифи, сенатор по въпросите на стопанската система, енергетиката и предприятията в Берлин

Миналата седмица претендент от партията на канцлера Олаф Шолц беше пребит в източния град Дрезден по време на предизборна акция и трябваше да бъде опериран. Полицията задържа четирима обвинени на възраст сред 17 и 18 години и съобщи, че същата група явно е нападнала чиновник на Зелената партия минути преди този момент. Според чиновниците по сигурността най-малко един от младежите е обвързван с крайната десница.
Мисля, че това е обезпокоително. Ставаме очевидци на от ден на ден сходни набези. Хора са нападани поради политическата им активност, поради техните позиции и настройки. А това визира доста, доста хора.
Франциска Гифи, сенатор по въпросите на стопанската система, енергетиката и предприятията в Берлин

Поредицата от неотдавнашни набези увеличи политическото напрежение в Германия, където атмосферата към този момент е нажежена преди европейските избори това лято, на които се чака извънредно десните партии в Европейски Съюз да реализират триумфи. През февруари немският парламент заяви в отчет, че през 2023 година е имало 2790 набези против народни представители.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР