Премиерът на Италия Мари Драги откри първата по рода си

...
Премиерът на Италия Мари Драги откри първата по рода си
Коментари Харесай

Марио Драги на Г-20: Правата на жените да се защитават навсякъде по света

Премиерът на Италия Мари Драги откри първата по рода си среща в границите на Г-20, отдадена на дамите. Тя се организира в курортното италианско градче Санта Маргерита Лигуре.

Марио Драги откри срещата, изразявайки гордостта на Италия като уредник на събитието. Той посочи, че Италия е напълно ангажирана с битката против неравенството сред половете и има вяра, че Г -20 може да изиграе съществена роля в поддръжката на дамите по целия свят.

„ По време на италианското председателство ние предприехме съответни ограничения за възстановяване  положението на дамите в сферата  на труда, насърчаването  на тяхната равноправност и премахването на пречките, които спъват кариерата им “, сподели още той наблягайки, че неизползването на женския гений е загуба за всички.

Драги обърна особено внимание на рецесията в Афганистан, обвързвана в тази ситуация с афганистанските дами и сподели, че Г-20 би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да се подсигурява те да запазят главните си свободи и права, реализирани през последните години.

„ Трябва да се пазят правата на дамите на всички места по света, изключително там, където те са застрашени ”, сподели в умозаключение Марио Драги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР