Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че правителството му се

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че правителството му се
Коментари Харесай

Важен ход на Гърция, Мицотакис изненада чужденците

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи, че държавното управление му се ангажира с предварително погашение на избавителните заеми от първия меморандум две години по-рано от плануваното, заяви в. „ Прото тематика “.

В изявление пред телевизия " Блумбърг " Мицотакис съобщи, че „ ще успеем преди края на годината да изплатим заемите предварително “ и добави, че това „ е ангажимент към вложителите “.
-->
Планът на гръцкото Министерство на стопанската система и Агенцията за ръководство на държавния дълг плануват предварително погасяване на два транша в размер на 5,29 милиарда евро от междуправителствените заеми, написа „ Прото тематика ". По този метод страната " изтрива " задължения, които са с лихвен % от 3,9 % и икономисва лихви в размер от 40 млн. евро.

Мицотакис има за цел да възвърне капиталовия кредитен рейтинг на Гърция през тази година, 13 години откакто беше изгубен в дългата икономическа рецесия в страната.

„ Искам да продължа да трансформирам Гърция в доста привлекателна дестинация за непознатите вложения “. Ние освен се фокусираме върху развиването, само че желаеме също по този начин да подсигуряваме, че съотношението на дълга към брутния вътрешен артикул ще продължи да понижава с бързи темпове ", означи министър председателят.

Тази година вложителите влагат в гръцките облигации с очакване, че страната ще си възвърне капиталовото равнище, което ги слага измежду най-хубавите облигации в развития свят, като общият показател на фондовата борса в Атина е повишен с повече от 39 % през тази година, написа изданието. „ Ние към този момент търгуваме по този начин, като че ли сме страна с капиталов рейтинг, само че се нуждаем и от формален щемпел за утвърждение от рейтинговите организации “, сподели Мицотакис.

Гърция към този момент е изплатила предварително цялостния размер на заемите, отпуснати от Международния валутен фонд, като е почнала да изплаща по-рано от плануваното и двустранните заеми от европейските страни по Гръцкия кредитен механизъм (GLF).

Този механизъм е част от първата стратегия за финансова поддръжка за Гърция, контрактувана през 2010 година и възлизаща на 53 милиарда евро. До момента Гърция е изплатила малко над 8 милиарда евро, от които 2,6 милиарда евро са предварително погасени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР