Премиерът на Чехия Андрей Бабиш призова властите в Италия да

...
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш призова властите в Италия да
Коментари Харесай

Чехия: Забранете на италианците да пътуват

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш прикани управляващите в Италия да забранят на жителите си да пътуват отвън страната, до момента в който не се овладее обстановката с разпространението на ковид. Това стана ясно от послание на чешкия министър председател по държавната телевизия, представен от международните организации.

„ Европейските страни не могат в границите на Шенгенското пространство да забранят влизане на италианци, тъй че единственият вид е министър председателят на страната да призове жителите си да не пътуват в Евросъюза “, сподели Бабиш и добави: „ Ние незнаем дали единствено слагането на 16 милиона индивида в инфектираните региони на Италия под карантина, ще ограничи разпространяването на болестта “.

Бабиш прикани всички чехи да изоставен незабавно Италия и да се връщат вкъщи и изрази учадване, че над 16 000 карат отпуските си тъкмо там.

В Чехия, всеки влезнал от Италия, попада под двуседмична карантина. Изключение вършат единствено тираджиите, водачите и машинистите. За всички други, при несъблюдение на заповедта, заплащат по 130 000 $ санкция.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР