Премиерът на Чехия Андрей Бабиш призова останалите страни от Европейския

...
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш призова останалите страни от Европейския
Коментари Харесай

Чехия призова страните от ЕС да гонят руски дипломати

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш прикани останалите страни от Европейския съюз да изгонят най-малко по един съветски посланик в символ на подкрепа след гърмежите във боен склад във Врбетице през 2014. Това съобщи той на срещата на Европейски Съюз в Португалия, оповестява " Ройтерс ".

" Винаги би трябвало да възприемаме по този начин, че когато една от страните членки е атакувана, това в действителност е офанзива против всички ", акцентира Бабиш. Той чака да види по какъв начин ще реагират другите страни на дейностите на Русия на идната среща на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз.

Бабиш добави, че през вчерашния ден вечерта, в коридорите на срещата в Порто, се е провела продължителна полемика за случая във Врбетице, в която по-конкретно са взели участие френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел. Тъй като актуалната среща на Европейски Съюз е неофициална, не са взети писмени решения. По-широка полемика за връзките с Русия, по думите на чешкия министър председател, се чака на идната среща на Европейския съвет в края на май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР