Премиерът на бъдещ редовен кабинет е ясен, мандатът, с който

...
Премиерът на бъдещ редовен кабинет е ясен, мандатът, с който
Коментари Харесай

Премиерът ясен, златната акция – не

Премиерът на предстоящ постоянен кабинет е явен, мандатът, с който ще се излъчи - още не. Коя партия ще държи златната акция на властта е под въпрос. Това е резултатът от първите съвещания в Народното събрание, извършени от претендента на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили чл.-кор. проф. Николай Габровски.

" Демократична България " и Българска социалистическа партия споделиха твърдо не на кабинет, излъчен от Борисовата партия, само че се изрекоха ласкаво за Габровски, правейки разграничаване сред него и ГЕРБ. Габровски и водачът на " Български напредък " Стефан Янев пък показаха общата си вяра за 160  депутатско болшинство, което даизлъчи несъмнено и устойчиво ръководство.
-->
При неуспех на ГЕРБ, опцията Николай Габровски да е министър председател с третия мандат, в случай че той отиде, както се чака, при Стефан Янев, е към този момент обсъждана от политическите сили. В съвсем всички партии има групи, заставащи твърдо зад концепцията, че толкоз стойностна персона не трябва да се употребява като пара в свирката.

В прав текст това съвсем незабавно съобщи политологът проф. Румяна Коларова. „ Проф. Габровски може да бъде претендент за министър председател с третия мандат “, сподели тя. Избори няма да има, кабинетът ще е с третият мандат, предвижда и доцент Татяна Буруджиева.

Вече се приказва и за министри в екипа на Габровски, дали твърдо единодушие за властта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР