Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с държавния секретар на

...
Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ към Кирил Петков: Подкрепяме ви, но... Вижте какво искат американците в замяна от новата власт

Премиерът Кирил Петков организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

В рамките на диалога американският държавен секретар поздрави Петков за избирането му за министър-председател и за сполучливото образуване на ново българско държавно управление.

Блинкен изрази поддръжката на Съединени американски щати за целите на новия кабинет във връзка с оправянето с коронавирус рецесията, върховенството на закона и промените в битката с корупцията, както и за по-голямата енергийна диверсификация и самостоятелност, изтъквайки общото виждане на двете страни за изгодите, които такива начинания ще донесат на българския народ, оповестиха от Министерски съвет.

Държавният секретар Антъни Блинкен изрази благодарността на Съединените щати към България като благонадежден съдружник и сътрудник. Блинкен удостовери желанието на Съединени американски щати да разшири партньорството си с нашата страна в нови области като стимулирането на безвъглеродни енергоизточници, модернизацията на защитата, сигурността на 5G мрежите, като и по други районни въпроси.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР