Премиерът Кирил Петков назначи трима заместник-министри днес, информира правителствената пресслужба.Андрей

...
Премиерът Кирил Петков назначи трима заместник-министри днес, информира правителствената пресслужба.Андрей
Коментари Харесай

Кирил Петков назначи трима нови зам.-министри. Един от тях е бил от ГЕРБ

Премиерът Кирил Петков назначи трима заместник-министри през днешния ден, осведоми държавната пресслужба.

Андрей Цеков става зам.-министър на финансите на министър Асен Василев. Той е магистър по право от Софийския университет. Има следдипломна подготовка по строително право от Международната федерация на инженерите-консултанти, следдипломна подготовка по бизнес право на Европейския съюз със специализация в „ Защита на конкуренцията “ в Amsterdam Law School, Нидерландия и следдипломна подготовка по стратегическо ръководство - Специализирана стратегия за висши управнически фрагменти към Станфордския университет, Съединени американски щати.

От Министерски съвет го показват като човек, притежаващ богат професионален и управнически опит в частния бранш, насъбран в региона на ръководство и надзор на капиталови планове в проектирането и строителството, администриране на строителни контракти, ръководство на искове и разрешаване на разногласия в капиталовия развой и защита на конкуренцията.

Бил е член на Управителния съвет (2014 – 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 – 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на планове в строителството (2015 – 2021 г.).

Бившият зам.-министър на образованието в третото държавно управление на Бойко Борисов (ГЕРБ) Карина Ангелиева още веднъж ще е зам.-министър, само че на нововъведенията и растежа - министерство, поверено на министър Даниел Лорер. Тя е магистър по европейска интеграция и по модерна история от Софийския университет. През 2001 година стартира работа в Министерство на образованието и науката, където работи по тематики, свързани с присъединението на България към Европейски Съюз, европейски стратегии и политики, свързани с проучвания, нововъведения и развиване и други В интервала 2008-2013 година е била шеф на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, специалист „ Управление на планове “ в СУ и координатор в Агенцията за стабилно развиване. Ангелиева е била основен шеф на „ Структурни фондове и интернационалните просветителни стратегии ” към МОН. През 2013 година става консултант към Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз в Брюксел в бранш " Образование, научни проучвания и нововъведения ". От 2018 година е зам.-министър на образованието и науката и дава отговор за научните проучвания, европейските стратегии и интернационалните връзки.

Димитър Данчев е назначен за зам.-министър на Корнелия Нинова в Министерството на стопанската система и промишлеността. Икономист по обучение, той придобива бакалавърска степен по интернационалните стопански връзки от УНСС магистърска по обществени и стопански науки от Икономически университет във Виена, Австрия.

Данчев беше народен представител от Българска социалистическа партия в 44-ото и 46-ото Народно заседание. Преди това работи в частния бранш на управителни позиции, както и към Министерството на стопанската система и енергетиката като началник на службата по търговско-икономически въпроси – гр. Мюнхен, Германия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР