Премиерът Кирил Петков е провел снощи телефонен разговор с румънския

...
Премиерът Кирил Петков е провел снощи телефонен разговор с румънския
Коментари Харесай

Нов мост над Дунав? Какво смятат премиерите на България и Румъния

Премиерът Кирил Петков е провел нощес телефонен диалог с румънския си сътрудник Николае Чука, излиза наяве от известие на държавната осведомителна работа.

Двамата водачи разискаха развиването на двустранните връзки, задълбочаването на районното съдействие, инфраструктурни и енергийни планове, които ще допринесат за свързаността и сигурността в Югоизточна Европа, се показва в известието.

Сред акцентите в диалога бяха приносът на планове като предстоящ нов мост на Дунав, драгирането на плавателния път по реката, както и организирането на взаимно съвещание на двете държавни управления през есента в София, осведоми пресслужбата на Министерския съвет.

Българският и румънският министър председатели разискаха още настоящи тематики от европейския дневен ред, както и опциите за двустранно съдействие по линия на Зелената договорка и Националните проекти за възобновяване и резистентност.

Във връзка с организирането на взаимното държавно съвещание в София през септември-октомври, в хода на телефонния диалог бе контрактувано министър-председателят Кирил Петков да посети Букурещ, се показва в известието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР