Премиерът Кирил Петков е обсъдил с европейския комисар по съседство

...
Премиерът Кирил Петков е обсъдил с европейския комисар по съседство
Коментари Харесай

Премиерът Петков обсъди с комисар Вархеи войната в Украйна и разговорите със Скопие

Премиерът Кирил Петков е разискал с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи обстановката към войната в Украйна и резултатите ѝ върху страните от района.

От държавната пресслужба прецизират, че по време на срещата министър председателят е срещнал еврокомисаря с резултатите от срещата на водачи на страни членки на НАТО от Югоизточна Европа, на която София беше хазаин тази седмица.

Двамата са разискали и двустранните ни отношения  със Скопие. В диалозите с Република Северна Македония държавното управление отстоява българските позиции и има за първи път сериозна поддръжка в Европейския съюз поради новия си метод към Скопие, акцентира министър-председателят Петков, заяви държавната пресслужба.

Днес в Сандански от Националното съдружие на общините провеждат работна среща сред общини от двете страни. Тя е по Програмата за трансгранично съдействие. В срещата ще вземат участие районният министър Гроздан Караджов и Горан Милевски - министър на локалното самоуправление на Северна Македония
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР