Премиерът Гълъб Донев съобщи: само част от пенсионерите у нас

...
Премиерът Гълъб Донев съобщи: само част от пенсионерите у нас
Коментари Харесай

Извънредно! Премиерът Донев с голяма новина за 1,2 млн. пенсионери и добавките към пенсиите

Премиерът Гълъб Донев заяви: единствено част от пенсионерите у нас ще получат великденски надбавки.
Това се случи на брифинг в Министерски съвет, на който участваха още общественият министър Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова.
Допълнителните средства ще бъдат в размер на 70 лева Тях ще получат 1,2 млн. пенсионери с хонорари под 504 лева В трази група попадат и хората със обществени и инвалидни пенсии и такива, които получават пенсии от учителския фонд.
Той аргументира решението единствено част от пенсионерите да получат добавки със заложеното в закона, удължаващ действието на бюджета.
„ Депутатите от 48-ото Народно заседание ограничиха опциите за финансиране на изключителни разноски от служебното държавно управление, което е главната причина да сме затруднени при намирането на нормативна опция за обезпечаване на нужния запас от бюджета за великденски добавки към пенсиите. Разбираме, че огромна част от пенсионерите се намират в затруднено финансово положение. Добавката към пенсията е тип обществена поддръжка за най-уязвимите. Не е част от пенсията и не зависи от осигурителния принос. Принципът в Европейски Съюз е обществените ограничения да бъдат ориентирани към най-уязвимите групи в обществото. Без подозрение това за възрастните с пенсия под линията на беднотия “, съобщи Донев, представен от Българска национална телевизия.
Добавките ще бъдат изплатени по банков път или посредством пощенските станции на страната идната седмица.
„ Разбирам добре, че това решение на държавното управление, ще се схване като незаслужено от пенсионерите, които няма да получат тази добавка, изключително от тези, които получават малко над 504 лева Уверявам ви, че това беше най-справедливото решение при рестриктивните мерки, които ни наложи 48-ото Народно заседание и в изискванията, в които работи служебното държавно управление “, сподели Донев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР