Премиерът е поискал оставката на областния управител на Перник Ирена

...
Премиерът е поискал оставката на областния управител на Перник Ирена
Коментари Харесай

Подала ли е оставка Ирена Соколова?

Премиерът е изискал оставката на регионалния шеф на Перник Ирена Соколова, тя си я е оставила, към този момент е явен  й наследникът й – някогашният раонен кмет на Перник Емил Костадинов. Рокадата се разгласи първо в няколко районни, а след това и в национални медии, само че публично удостоверение от министерския съвет няма. Самата Соколова  на днешния митинг пред постройката й разяснява отдръпването си от поста с думите: По-важно е какво можем незабавно да създадем с рецесията.  

Перничани обаче отхвърлиха слушат обясненията и повече от час скандираха: „ Къде са парите за ремонта на язовирната стена " и " Къде ни е водата " пред регионалната администрация.

Хората недоволстват, че водата не стига,  мръсна е и се притесняват от заболявания.  Напрежението в града се усили след различия в кои часове ще има режим и взе кулминационна точка вечерта, когато протестиращи окупираха рейсове и не пускаха съгражданите им да се приберат вкъщи.

Утре протестиращите ще затворят и пътя за Гърция.  

Заради митингите и невъзможността да бъде овладяно напрежението в града, зародило от нечувания воден режим, председателката на женската организация на ГЕРБ ще дава отговор персонално пред премиера Бойко Борисов за рецесията в поверения й регион, твърди Епицентър.

По неофициална информация свалянето на Соколова е по искане на Министерския съвет, което публично ще бъде огласено в идващата сряда, оповестява пернишкия уебсайт „ Мироглед “

Новият регионален шеф ще бъде разгласен още в понеделник, той е някогашният кмет на „ Изток “и и сегашен общински консултант Емил Костадинов. Преди да стане властник той е работил като основен специалист в Областно пътно ръководство, отдел „ Инвестиционно ремонтни-дейности ” към Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР