Премиерът Боййко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич ще

...
Премиерът Боййко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич ще
Коментари Харесай

Борисов и Вучич летят над магистрала Европа

Премиерът Боййко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич ще инспектират по въздух строителството на двата основни свързващи плана - автомагистрала " Европа " и газопровода " Балкански поток ".

Вучич идва през днешния ден на работно посещаване в България по покана Борисов. Двамата ще разискват двустранните връзки с акцент транспортна и енергийна съгласуваност, както и европейската вероятност на западната ни съседка.

Въпреки изключителното състояние поради ковид работата по двата основни инфраструктурни плана не е спирана. Те са от извънредно значение за свързаността сред България и Сърбия, по този начин и в Европа. Прогнозите са до края на годината предварително да е подготвена автомагистрала " Европа " от Северната дъга на София до граничен пункт " Калотина ". Тя ще бъде бърз изход на Белград към Азия.

" Балкански поток " пък ще води съветския природен газ до Сърбия, от там до Унгария и Австрия. От 474-километровото трасе на " Балкански поток " у нас - 270 км е с положени тръби, а 150 км са заварените.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР