Премиерът Бойко Борисов заяви, че не си спомня нито една

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че не си спомня нито една
Коментари Харесай

Борисов и Нинова в нов дуел в парламента

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че не си спомня нито една промяна на Българска социалистическа партия за 100 години ръководство. Така той отвърна на отправена от парламентарната естрада по негов адрес рецензия от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Борисов бе на чуване в Народното събрание за проблемите с въвеждането на тол системата.

"Що се касае до тол системата, да в България се вкарват мъчно нещата. Не си припомням нито една промяна на Българска социалистическа партия за 100 години ръководство. Ако е било елементарно, вие да сте въвели тол системата “, безапелационен бе Борисов.

"Едно е да строиш двулентови пътища, елементарно може да видите през днешния ден това, което е останало на автомагистрала "Люлин ". И да видите 12-лентовите пътища, които са издигнати. И сега "Хемус " се строи интензивно ", "Европа се строи интензивно, ремонтират се другите. "Струма " се строи интензивно. Вчера разговаряхме отново с превозвачите, ние с тях нямаме тематика. Те самите знаят къде и по какъв начин проскърцат ", съобщи още министър-председателят.

"Що се касае за виновните лица, ще им потърсим и им търсим всекидневно отговорност. Те ще дават отговор на всички ваши въпроси оттук насетне ", сподели още Борисов.

Борисов не може да направи нито една съвременна промяна като хората, предизвика го преди този момент Корнелия Нинова при показване на претекстовете на Българска социалистическа партия за чуването на министър-председателя за тол системата.

"Както знаете всички парламентарно показани партии одобрихме въвеждането на тол системата. Имахме късмет България да направи нещо съвременно за бъдещето. С най-малко три цели: страната да получи повече доходи в бюджета, транспортният отрасъл изясненост, уточненост, облекчение в своя бизнес, а хората по-качествени пътища. Какво обаче се получи от тези положителни планове? Хаос, напрежение и митинги. Три пъти стартирате системата, три пъти неуспех. Държавата се отхвърли от въвеждането, потреблението и контрола и ги трансферира на частни компании, само че по този метод се отхвърли и от главната цел - повече доходи в бюджета, тъй като частните компании, които ще се занимават с това, ще получат 32 млн. лева, които можеха да влязат в държавния бюджет “, прочете Нинова.

Според нея вместо резултата, който би трябвало да се реализира, той е противоположен. „ Всичките ви промени са в допълнение натоварени с заплащания от хората без преди този момент да има възстановяване на услугата “, сподели лидерката на социалистите.

Днес ще извадим от обсега на тол системата 115 км пътища на територията на Столична община и Община Варна, сподели още при чуването Бойко Борисов.

"Това, което сте ме запитали е по отношение на листата на републиканските пътища, за които събират такса и прилагане на пътна инфраструктура, винетка, такса и такса на база изминато разстояние. Днес 10.00 ч. ни е съвещанието на Министерския съвет, точка А26. С нея Министерският съвет изважда от обсега от 115 км от Община София и 40 км от Община Варна. С другите 12 общини след днешното решение се водят договаряния и по същия метод ще ги извадим и тях от обсега ", сподели Борисов.

За интервала на напасване на тол системата - превозвачите ще заплащат за пътищата, както до момента, сподели Борисов в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Димитър Данчев дали може в границите на един месец да се направи по този начин, че АПИ да си поеме събирането на тол таксите и Националното тол ръководство да проработи за същинско държавно дружество.

"7% е цената, която и превозвачите смятат, ползвайки цялата европейска процедура, е естествената. Затова през вчерашния ден се разбрахме в границите на тези проценти да бъдат доставени тези устройства, които са нужни. На товарните и за транспорт на хора коли да си употребяват gps- системи. През този интервал докъдето се напасне системата всички ще заплащат, както са плащали до момента. Това е едно съвременно оборудване, комплицирано оборудване. Европейската процедура е такава. Най-евтината в Европа ", сподели Борисов за тол системата.

Той съобщи, че доста му се желае в България всичко да стане от първия път. "Не си припомням нещо да е ставало от първия път късно в моя умишлен живот. Не виждам нищо неприятно и след снощната среща и огромната част от превозвачите, дори съм си запазил sms-те и са ми се обадили да ми благодарят и смятат, че в границите на този интервал със взаимните старания ще го свършим ", съобщи още Борисов.

"Вчера имахме междуправителствено съвещание в Гърция, апропо е хубаво да видите каква е разликата сред България и Гърция в оправянето с миграцията. Да видите какво е безпорядък. България има от години нулева миграция и сме за образец. Пуснете си да видите какво е по гръцките острови ", съобщи още министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР