Премиерът Бойко Борисов ще избере сам кой да е здравен

...
Премиерът Бойко Борисов ще избере сам кой да е здравен
Коментари Харесай

Борисов сам ще избере здравния министър

Премиерът Бойко Борисов ще избере самичък какъв да е здравен министър, с мен въпросът не е обсъждан. Трябва да има резистентност и поредност в политиката в опазването на здравето. Това сподели съобщи ръководителят на парламентарната Здравна комисия доктор Даниела Дариткова в коридорите на Народното събрание.

"Който и да стане здравен министър, може да попадне в капан като досегашния. Това е заложено в закона, касаещ комерсиалните сдружения ", изясни Дариткова.

Министърът на опазването на здравето Николай Петров подаде оставка, която е призната от премиера Бойко Борисов.

Това е първата оставка на министър от третия кабинет "Борисов ". Петров оглавяваше ВМА от лятото на 2014 година, до момента в който през май тази година пое поста министър на опазването на здравето в държавното управление на Бойко Борисов. Преди това той бе министър в служебния кабинет на Марин Райков през 2013 година

До оставка се стигна след журналистическо следствие по какъв начин като началник на ВМА Петров е упълномощил две публични поръчки за общо 1.6 млн. лева на компании, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от който щерка му Руслана Петрова има дете. Двете публични поръчки са се отнасяли до импланти за ортопедия и травматология. Твърди се също по този начин, че още през 2015 година при подписване на контракта за едната от поръчките е нарушен законът, защото консорциумът, на който тя е предоставена, нямал нужната регистрация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР