Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Сараево с президента

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Сараево с президента
Коментари Харесай

Борисов благодари на Пендаровски за Гоце Делчев

Премиерът Бойко Борисов се срещна през днешния ден в Сараево с президента на Северна Македония Стево Пендаровски и персонално му благодари за словото, в което Пендаровски призна, че революционерът Гоце Делчев се е обявявал за българин.

На срещата с Пендаровски министър председателят Борисов означи, че пред медиите през днешния ден е изразил признателност към него и дефинира като позитивен факт, че истината за общата ни история, в това число и за Гоце Делчев, стартира да се декларира обществено от политици на най-високо равнище, оповестяват от държавната пресслужба.

„ През цялото време от 1992 година до през днешния ден, България е упорствала само за това “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

Двамата вземат участие в срещата на върха на държавните и държавни ръководители в  Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮЕ).

„ С подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, дадохме вероятност на жителите на Република Северна Македония и създадохме подобаващите условия за подписването на Договора от Преспа “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

От своя страна президентът Стево Пендаровски благодари за дейната поддръжка, която България оказва на Република Северна Македония по пътя за европейското й бъдеще. „ Вие сте най-големият ни покровител “, обърна се Пендаровски към българския министър-председател. Президентът на Република Северна Македония акцентира, че на равнище дипломация връзките сред двете страни са прелестни и е добре да се даде подтик на комисията да проработи още по - дейно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР