Премиерът Бойко Борисов проведе среща с премиуера на Черна гора

...
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с премиуера на Черна гора
Коментари Харесай

България стои зад Черна гора за ЕС и НАТО

Премиерът Бойко Борисов организира среща с премиуера на Черна гора Душко Маркович, който е на посещаване в София за присъединяване в проведената от българския министър председател и ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер среща с водачите на Западните Балкани. В диалога си двамата означиха положителния политически разговор и високата динамичност в връзките сред България и Черна гора, както и главния приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - вероятността пред Западните Балкани.

„ Потвърждаваме своята подготвеност да продължим да подкрепяме преговорния развой на Черна гора, в това число и с експертиза на наши представители в разнообразни области “, съобщи министър председателят Борисов и добави, че Черна гора е добър образец за района. „ Сега би трябвало оптимално да се мобилизирате за осъществяването на решителни промени в основни области на политическия, стопански и публичен живот. Важен политически капитал е участието в НАТО и цялостното присъединение към Общата външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз “, акцентира българският министър-председател.

Душко Маркович поздрави българския си сътрудник и държавното управление за сполучливото осъществяване Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и благодари за напъните на България за слагането на Западните Балкани в центъра на разискванията в Европа. Той се съгласи с мнението на премиера Борисов, че дружно с изпълняването на условията за участие в Европейски Съюз, би трябвало да се стартират и значимите инфраструктурни планове за свързаността в района. „ Тази тематика добива все по-голямо значение. Това се видя и на срещата на върха в Триест като част от Берлинския развой, и на срещата със Световната банка в София, както и на капиталовия конгрес на ЕБРВ в Лондон “, добави министър председателят Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР