Премиерът Бойко Борисов пристигна на двудневно посещение в Обединените арабски

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна на двудневно посещение в Обединените арабски
Коментари Харесай

Премиерът е на двудневно посещение в ОАЕ

Премиерът Бойко Борисов дойде на двудневно посещаване в Обединените арабски емирства, оповестиха от Министерския съвет.

В Абу Даби българският министър председател беше посрещнат от Мохамед бин Ахмед Ал Бауарди - боен министър, вицепрезидент на най-големия капиталов фонд в страната " Мубадала Груп " и член на борда на свободната зона за развиване на отбранителни технологии " Тавазун ".

За утрешния ден е планувана среща на премиера Борисов с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

От администрацията на премиера прецизират, че диалогът им в президентския замък в Абу Даби ще бъде продължение на срещата им през октомври 2018 година Тогава българският министър председател беше на публично посещаване в ОАЕ.

ОАЕ имат високо индустриализирана стопанска система, която е една от най-бързо растящите в света. ОАЕ е на 37-мо място по мярка на директните вложения в България, прецизират от пресслужбата на Министерски съвет.

Възможности за развиване на взаимоотношението сред България и ОАЕ има в редица сфери като цифровата стопанска система, образованието, културата, превоза, енергетиката. Като области на секторното съдействие от Министерски съвет показват вътрешните работи, битката против проведената престъпност и тероризма.

Налице са и положителни вероятности за развиване на туризма, където се регистрира забележителен растеж. През 2012 година броят на българските туристи в ОАЕ е 356, до момента в който през 2018 година доближава почти 4900. Увеличение има и на броя на туристическите визити от ОАЕ в страната ни.

България се приготвя и за участи в идното Световно ревю ЕКСПО 2020 в Дубай, ОАЕ. През декември предходната година българското държавно управление утвърди присъединяване на страната ни в ревюто.

България ще показа своя павилион и повсеместен облик в границите на подтема " Мобилност ", която отразява нашето стратегическо географско състояние от позиция на транспортни коридори и достъп до пазари. В рамките на ревюто от 20 октомври 2020 година до 10 април 2021 година България и българските компании ще могат да открият бизнес контакти и да обменят опит, разясняват от Министерски съвет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР