Премиерът Бойко Борисов отново отиде Перник, за да нагледа започналите

...
Премиерът Бойко Борисов отново отиде Перник, за да нагледа започналите
Коментари Харесай

Борисов: За 30 години, ГЕРБ управлява в Перник само последните 4

Премиерът Бойко Борисов още веднъж отиде Перник, с цел да нагледа почналите през днешния ден поправки по ВиК мрежата и с цел да се убеди, по думите му, че всичко, което е се прави, е вярно. В профила си във " Facebook "  той пусна видео от визитата си, придружаван от министъра на стопанската система Емил Караниколов и специалисти.

След това Борисов написа, още веднъж във " Facebook ": " Ако погледнем последните 30 години - единствено в последните 4 Перник е ръководен от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала Българска социалистическа партия. И аз съм склонен да търсим отговорност, само че от всички. Да се види и по какъв начин са приватизирани огромните мощности на Перник ".  

Иначе на самата ревизия той попита шефа на ВиК-Перник инж. Камен Каменов за какъв брой време ще се оправи остарялата пречиствателна станция, за което страната отпуска 2 млн.лв. " При естествена робота за към 6 месеца би трябвало да стане ", уточни Каменов, на което министър председателят възкликна с изненада. Каменов обаче отвърна, че толкоз време ще е нужно за цялата станция, другояче спешните действия ще са за към 2-3 седмици.

" Перник е от градовете, в които важи поговорката „ Вода газят, жадни вървят “. Хората са отговорни, по този начин са бързали да приватизират, че за приватизирали дружно със заводите. Колегите от „ Стомана “ - Перник са правилни ", разяснява Борисов. " Държавата ще спомага с всичко, което може. Надявам се ремонтът да завърши преди да се доближи мъртвият размер ", уточни още той, без да се ангажира със период, в който Перник ще излезе от водния режим.

" Ако страната или общината бяха получили пари за своите финансови мощности по време на приватизацията, в този момент нямаше да взимаме пари от страната. Тук политика няма. Важното в този момент е да се работи по магистралния тръбопровод, по пречиствателната станция – новата и остарялата, и да помогнем на Перник с подмяната на водопровода - сподели още министър председателят - Около “Стомана " е като мочурище. Ще се направи нов магистрален тръбопровод. В наш интерес е да решим водната рецесия по най-хубавия метод. Днес се разпорежда план, държавната компания за монтажи ще поеме ремонта, а благодаря и на вложителите от " Стомана ", че ще трансферират на общината това, което минава през тях ".

" Г-жа Нинова приказва с основния прокурор. Аз не приказвам с него . Нямам такава връзка с него да мога да си го запитвам всеки ден, да му звъня по телефона ", по този начин Борисов отговори на въпрос до каква степен е стигнало следствието за отговорните за водната рецесия в Перник. " Много желая това, което Нинова е желала и е разговаряла с основния прокурор, не знам какви връзки би трябвало да имаш, с цел да назидаваш основния прокурор, само че може и други истини да излязат ", съобщи още той.

Относно заплахата и Ботевград да мине на воден режим, министър председателят съобщи, че до момента не е бил сезиран за проблеми там. " Защо не си е оправил ВиК-то, той, кметът е стопанин на ВиК-то ", уточни той по адрес на кмета на Ботевград, който през днешния ден по-рано разгласи, че в близкия язовир има вода за питейни и битови потребности единствено за към 6 седмици. Борисов уточни още два града - Кресна и Берковица, които дружно с Ботевград, не са желали да си окрупнят ВиК-системите, с цел да могат да аплайват за евросубсидии. " Явно тъй като могат да вършат нещо ", разяснява той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР