Премиерът Бойко Борисов настоя бързо да се изплатят обезщетенията на

...
Премиерът Бойко Борисов настоя бързо да се изплатят обезщетенията на
Коментари Харесай

Борисов: Покажете как е действала БКП със заразени животни

Премиерът Бойко Борисов настоя бързо да се изплатят компенсациите на животновъдите, чиито животни бяха умъртвени поради чума. "Аз виждам животни и знам какво е да ти ги убият. Това ти е като дете. Животинките са доста благи. Трябва да се направи, каквото е належащо и да се изясни на хората, че изпуснем ли болестта да се популяризира, тогава ще плачат всички и вредите ще са за стотици милиони ", съобщи Борисов при започване на държавното съвещание.

Той разкритикува земеделския министър Румен Порожанов за метода, по който се изяснява на хората какво би трябвало да се случи с животните им

"Проявете състрадание, плащайте бързо и обяснете на хората, че тази злина ще плъзне на всички места и по-късно нищо няма да можем да изнесем. Обяснете хубаво и покажете по какъв начин е работила комунистическата партия. Нито сме изверги, нито не ни е жалост за животните. Помолете хората да не крият животните. Заради няколко животни може да се случат доста огромни вреди, тъй като имаме 1,3 милиона животни. Едно да е убием 4000 животни, друго е 1.3 милиона. Премине ли тази болест през планината, ще стане злополука ", добави министър-председателят.

"Искам да вземете всички ограничения за стерилизация “, настоя още той.

"Веднага подгответе стада, платете им парите, с цел да могат да си изпълнят дребните фермички и кошари с животни. Всичко би трябвало да се подсигурява на 100%. Колкото и да коства, в този момент е малко, след това обаче ще е стотици милиони ", уточни Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР