Премиерът Бойко Борисов лично е уверил служителите на МВР, че

...
Премиерът Бойко Борисов лично е уверил служителите на МВР, че
Коментари Харесай

Борисов лично потушава полицейските протести с още пари

Премиерът Бойко Борисов персонално е уверил чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че ще получат от догодина 15% нарастване на възнагражденията, вместо в началото плануваните 10%. Това оповестиха представители на профсъюз " Огнеборец " след среща с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, съобщи БНР.

По време на договарянията сред управлението на Министерство на вътрешните работи и представители на синдиката, в диалозите се е присъединил и Бойко Борисов, защото по това време е течало и онлайн съвещание на Министерския съвет. Премиерът е декларирал, че ще бъдат планувани в новия бюджет спомагателни 5%, с които да бъдат увеличени заплатите на всички чиновници в Министерство на вътрешните работи.

" Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое уговорката да се плануват в бюджета за Министерството на вътрешните работи по перо " Персонал " за идната година, финансов запас за нарастване на възнагражденията с още 5% ", заяви Венцислав Станков от профсъюз " Огнеборец ". Освен това нарастване на възнагражденията, пожарникарите, които работят на първа линия в битката против ковид, също ще получат самостоятелни награди, както и чиновниците на полицията.

От профсъюз " Огнеборец " обявиха, че занапред ще обмислят дали да има митинги. Така националния митинг на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в неделя остава под въпрос. В понеделник договарянията между ръководството на вътрешното министерство и служителите на реда не реализираха резултат.  " Ще ви призная нещо - отчаян съм. И съм отчаян не от неналичието на резултат, а от повода за неналичието на резултат. Имах някаква вяра, че в действителност ще преговаряме. Оказа се, че министърът няма мандат да договаря ", съобщи след срещата Валентин Попов - ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, представен от Българска национална телевизия.

От вътрешното министерство са пресметнали, че са нужни 154 млн. лева за 10-процентно нарастване на заплатите. Сега не е ясно дали работещите в силовото ведомство ще се задоволят на 15% по-високи заплати, защото до момента те упорстваха нарастването да бъде с 30%. Зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разяснява, че в самия проектобюджет е записано, че е обезпечено 30-процентно нарастване на заплатите на всички системи и личен състав на администрации, които са ангажирани с преодоляването и превъзмогването на следствията от пандемията. " Де факто и де юре това значи, че за Министерски съвет и за нашето министерство всички чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи досега, а и в бъдеще, не вземат участие в този развой ", уточни той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР