Премиерът Бойко Борисов инспектира терена, на който се планира да

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира терена, на който се планира да
Коментари Харесай

Борисов: Сега харчим пари, защото е криза, не е предизборно!

Премиерът Бойко Борисов инспектира терена, на който се възнамерява да се построи седмия блок от АЕЦ „ Козлодуй “. Заедно с него е финансовият министър Кирил Ананиев и енергийният министър Теменужка Петкова.  На визитата участва и ръководителят на КНСБ Пламен Димитров, както и и водачът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов..

ЮТази равнища ще бъде седми ректор на АЕЦ „ Козлодуй “. Достатъчно се напатихме като страна, да плащаме и да не става. После стоят като монументи. Сега вършим всички нужни изследвания, минава се през процедури и се чака новия ректор да е реалност най-малко след 10-15 години “, съобщи министър председателят.

Той разяснява и икономическата рецесия поради ковид.

„ 11 години сме държали да имаме остатък на бюджета, никой не може да ме упрекна, че харчим предизборно в този момент. Всички пари, които в този момент отделяме са поради рецесията от ковид. Нещата вървят на горе в неприятен проект, все пак предвиждаме нараствания от 10% на приходите “, сподели Борисов.

„ Виждате с тази пандемия по какъв начин затварят град по град и страни. В момента Съединени американски щати регистрира рекорден недостиг “, сподели още той.

Премиерът съобщи също по този начин, че страната отпуска 5 млн. лв. за закупуване на „ Ремдесивир “, както и за закупуването на още 16 000 компютри за учениците, с цел да може да са готови при положение на прекосяване на онлайн образование.

Финансовият министър Кирил Ананиев съобщи, че планува нарастване на пенсиите, само че всичко би трябвало да е уравновесено и ще се прави поетапно.

Догодина се планува минималната пенсия да се усили от 250 на 300 лв.. Хората с пенсии сред 300 и 350 лв. ще имат нарастване от 10%, а останалите - 5%, каза Ананиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР