Премиерът Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в град Бяла,

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в град Бяла,
Коментари Харесай

Борисов: Май-юни ще излезем от пандемията

Премиерът Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в град Бяла, област Русе. Заедно с него е и спортният министър Красен Кралев.

Кралев посочи, че залата е коствала към 3 млн. лева Борисов напомни, че в града първо са направени пожарната и учебното заведение, а в този момент и залата, която да се употребява и като физкултурен салон.

Премиерът акцентира, че Автомагистрала „ Хемус “ се строи на цялостни обороти, а състезанията за правата Русе - Велико Търново към този момент са направени и през април ще стартира класирането.

Борисов разяснява и доставките на ваксини, като акцентира, че през вчерашния ден пристигнали 32 хиляди, през днешния ден 51 хиляди на Модерна, а на следващия ден 151 хиляди от Астра Зенека. " До края на месеца ще минем 700 хил ваксини. уверен съм ", съобщи Борисов и заръча да се имунизират по 15 хиляди дневно. " Това значи милион и половина българи да са с анти тела или имунизирани. Май-юни ще излезем от пандемията ", сподели Борисов.

" Сутринта рано през днешния ден имахме заседание с здравния министър Костадин Ангелов и основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и обсъдихме поетапно на база на тези резултати с имунизирането и оздравелите да стартираме да разхлабваме ограниченията. От понеделник се отварят детските градини и яслите. Учениците ще се върнат в учебните заведения щом завърши ваканцията им, висшите образователни заведения също ще се върнат. Отварят се и откритите площи на заведенията, с цел да могат хората да седнат да обядват. На първо място в заповедта са театрите, Филхармонията, Консерваторията, музеите, галериите. Започваме поетапно – с 30%, след това 50%, до момента в който ги отворим на цялостен потенциал ", съобщи Борисов.

По думите му, мислели и за фитнесите и СПА центровете, а зимните ни курорти работели на макс. " Другите страни представете си какво предизвикват на хората с този цялостен локдаун. Ние сме като ластик отваряме – затваряме за по 10-15 дни, това е оптималният вид сред ограничения и щаденето на психическото положение на хората. Аз съм оптимист, че ще минем милион ваксини. Оптимист съм, тъй като знам по какъв начин работи Европейска комисия с европейската имунизация “, добави той.

По думите му всички социологически организации давали разлики сред 4-5-6% сред ГЕРБ и останалите партии.  " Може ли два дни преди изборите да водиш с толкоз доста при всички изследвания и те се готвят да кажат, че изборите не са почтени. Това ще им е занапред, мога да го подчертая, тъй като са бити, победени, тъй като още веднъж не са могли да защитят нито една своя стратегия. Как да защитиш стратегия, в която казваш, че ще вдигнеш налозите? Вкарваш в смут хората. Затова вие единствено показвате, хората да си създадат заключения – нищо повече ", обърна се Борисов към Кралев.

" Никой не може да го оспори, по тази причина като вървят по студиата, се чудят какво да изтърсят. Онази госпожа, която толкоз се молеше. Никога не съм записал човек през живота си, само че май такива хора май би трябвало да се записват. Сега щяла да изчегърта ГЕРБ. Ходи изчегъртай учебните заведения, залата, това сме създали ние “, уточни Борисов.

По думите му, единствената им цел е да вкарват блъсканица на страната и да няма непоклатимост. " Само в тази среда могат да виреят. Това хубаво ли е за народа, градовете, дребните обитаеми места? “, попита министър председателят.

„ Досега Българска социалистическа партия се хвалеха, че имат президент, оказа се че той самичък се издига. Дали го поддържат, или не, не го интересува. Досега се хвалеха, че това им е политически триумф. Той индивидът си спечелил изборите без тях, това им споделя “, съобщи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР