Премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация кацнаха с

...
Премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация кацнаха с
Коментари Харесай

Борисов пристигна във Вашингтон за среща с Тръмп

Премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация кацнаха с държавния аероплан на военновъздушната база " Андрюз " във Вашингтон. Очаква се по-късно в понеделник Борисов да се срещне с американския президента Доналд Тръмп в Белия дом.
Двамата ще обсъдят стратегическото партньорство в региона на сигурността, енергийната диверсификация и други настоящи тематики.

Сред акцентите ще бъдат доставки на американски полутечен газ, плановете за газовия хъб Балкан, Балкански поток и интерконекора с Гърция.

Премиерът ще удостовери и уговорките на страната ни за повишение на бюджета за защита до 2% от Брутния вътрешен артикул (БВП). Очаква се да бъде разисквана и договорката за изтребителите F-16.

Бойко Борисов ще бъде посрещнат от президента Тръмп, след което ще последва двустранна среща на четири очи и разширено съвещание на двете делегации.

Борисов ще взе участие и в гала по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк " Арлингтън ". Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР