Премиерът Бойко Борисов е поканил създателя на германската компания BioNTechУгур

...
Премиерът Бойко Борисов е поканил създателя на германската компания BioNTechУгур
Коментари Харесай

Борисов покани създателя на ваксината срещу Covid-19 у нас

Премиерът Бойко Борисов е поканил основателя на немската компания BioNTechУгур Шахин да посети страната ни и да се запознае с работата на " БулБио " - сдружението, което има над 130-годишна история и създава 500 типа артикули, съобщи БНР.

В телефонен диалог през днешния ден сред Борисов и проф. Шахин е било очебийно, че опитът на страната ни в производството на медикаменти, ваксини и фармацевтичните фабрики в България е отлична база за основаването на нововъведения в медицината, в това число и за екипа на проф. Шахин. В хода на диалога Борисов посочи лидерските позиции на " БулБио " в производството на БЦЖ имунизацията, която доставя за страни от целия свят.

Министър-председателят мощно приветства немския академик за извънредно високотехнологичното изобретение, каквото съставлява основаната от ваксина, основана на осведомителната РНК. Той акцентира, че от ден на ден български жители демонстрират предпочитание да бъдат имунизирани, защото са уверени в изгодите от имунизацията, която избавя живота и препитанието на хората.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Той е на 4, когато идва от Турция в Германия. Тогава бащ...

" Силно впечатлен съм от откритието, което направихте със основаването на осведомителна РНК ваксина. България е подготвена да ви окаже необятна поддръжка и съдействие за научните проучвания и разработки, които правите ", обърна се министър председателят Борисов към проф. Шахин. Премиерът бе безапелационен, че опитът на страната ни в производството на медикаменти, ваксини и фармацевтичните фабрики в България са отлична база за основаването на нововъведения в медицината, в това число и за екипа на проф. Шахин.

Българският министър председател посочи, че главното предизвикателство през днешния ден е имунизациите да бъдат налични за всички жители освен в Европейския съюз, само че и в международен мащаб. " Защото никой не би бил в сигурност от ковид, до момента в който всички не сме предпазени ", уточни в хода на телефонния диалог Борисов.

" Повратният миг в борбата с COVID-19 e основаването на имунизациите. С тяхна помощ можем да се оправим с пандемията и да си върнем свободата, която вирусът ни лиши. Благодаря Ви за дадената вяра и опция още веднъж да имаме предходния метод на живот ", е споделил българският министър председател по телефона на проф. Шахин.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР