Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция из страната. Той

...
Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция из страната. Той
Коментари Харесай

Борисов: Ще правим стотици милиони ваксини

Премиерът Бойко Борисов е на поредна ревизия из страната. Той ревизира нов цех за ваксини в Разград с него е шефът на изпълнителната организация по медикаменти Богдан Кирилов, зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков и депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова. Те бяха посрещнати от шефа на завода.

В завода ще бъдат открити 350 работни места. Площта му е 15 хиляди квадратни метра, а инвестицията е 120 млн. лева Борисов го съпостави с " военна база ".

" Казах на Европейска комисия, че завода ще е подготвен до 2-3 месеца и дори съм им заречен да им изпратим да видят на какъв стадий е, какви машини има. В идващите години имунизациите ще са главното. Другите когато потеглят да вършат, ние сме в последна фаза на монтиране на машините. Дори и да започват през днешния ден, ще са с 16 месеца след нас. А ние за това време ще създаден стотици милиони ваксини, ще спасим стотици човешки животи ", сподели министър председателят.

Кирилов разяснява, че дефицитът на ваксини се следи в целия Европейски съюз.

Борисов добави, че се вижда какви кавги стават с ваксини и неизпълнението на договорите. По думите му " Астра Зенека " са изпълнили едвам 30% от договорите в Европа и поздрави шефа на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен за напъните, които поставя по тематиката.

Борисов поздрави празнуващите на Тоторовден и изброи какво е направено в Разград в последните години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР