Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Искърското дефиле, където

...
Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Искърското дефиле, където
Коментари Харесай

Борисов обеща пари за срутищата и свлачищата

Премиерът Бойко Борисов е на ревизия в Искърското дефиле, където имаше срутище по пътя за Своге. Заедно с него са районният министър Петя Аврамова и  заместникът й Николай Нанков.

Това е природата, сподели Борисов и разясни, че единственият късмет да се предотврати това е да отрежат на 45 градуса надолнище. Това, по думите му, означавало доста средства, по тази причина се поставят мрежи.

В понеделник МВР-шефът ще свика комисията по повреди, тъй като имало сходно свлачище над Благоевград, за което ще дадат пари - към 4-5  млн. лв.. Отделно щяло да има пари и за още няколко. Общо 10 млн. лв. ще отидат. Средствата ще бъдат утвърдени на съвещание на Министерски съвет в сряда.

Петя Аврамова сподели, че ще обезопасят и скатовете на 200 метра към срутището, а на втория стадий ще има надълбоко анкериране.  Уточни, че ще запълнят всички пукнати. Три пъти по трасето се минава, с цел да се чистят камъните. " Нощно време не им давам да работят ", сподели Борисов.

Премиерът разясни, че при пътя Рилския манастир ще сложат т.нар " тунелна шапка " и по този начин ще решат казуса с това срутище, което е над 100 метра. В цяла България са над 600 и трябват милиарди, с цел да се оправят.

 Аврамова заяви още, че интензивно се работи по ремонта на пътя за Ботевград. Борисов пък съобщи, че има няколко вложителя за прохода Петрохан, към този момент имат план и се върви към публично-частно партньорство, като опцията е за един тунел, който по думите му щял да се изплати.

Заедно с тях бе и екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро. Премиерът му поръча да наблюдават равнището на язовирите. Относно нерегламентираните сметища, Борисов разясни, че са се появили нови. Напомни за изчистването на това в Искър. " Трябва да се пазим. Всеки като си донесе торбичка и я хвърли, след това на кого се сърдим ", уточни още Борисов. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР