Премиерът Борис Джонсън заяви във вторник, че Великобритания ще наложи

...
Премиерът Борис Джонсън заяви във вторник, че Великобритания ще наложи
Коментари Харесай

Великобритания налага санкции на пет руски банки и на трима богаташи



Премиерът Борис Джонсън съобщи във вторник, че Англия ще наложи наказания на пет съветски банки и на трима богаташи, в това число Генадий Тимченко, откакто съветският президент Владимир Путин призна независимостта на източноукранските райони Донецк и Луганск.

" Днес Обединеното кралство глоби следните пет съветски банки: " Россия Банк " (Rossiya Банк), " ИС Банк " (IS Bank), " Дженерал банк “ (General Bank), " Промсвязбанк " (Promsvyazbank) и " Черноморска банка " (Black Sea Bank), като ние глобяваме и три физически лица с доста огромни капитали ", уточни Джонсън пред английския парламент.

Трите лица, на които ще бъдат наложени наказания са Генадий Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг.

Генадий Николаевич Тимченко е съветски олигарх и милиардер предприемач. Той основава и има частната капиталова група Volga Group, профилирана в вложенията в енергетиката, превоза и инфраструктурните активи.

Братята Борис Романович Ротенберг и Игор Ротенберг са съветски предприемачи и олигарси, който са съсобственик на групата SGM, най-голямата строителна компания за газопроводи и електропроводи за зареждане в Русия. 

" Това е първата стъпка от тоеа, което сме подготвени да създадем, и ние държим в подготвеност разрастване на спомагателни наказания, в случай че обстановката ескалира още повече “, уточни Борси Джонсън.

Джонсън сподели още, че наличието на съветски танкове и личен състав в Украйна съставлява " възобновено настъпление " и предизвести, че Украйна рискува да бъде въвлечена във война " без парченце опрощение “.

Той уточни, че западните съдружници би трябвало да се изправят пред опцията постигането на спокойно решение " посредством търпелива дипломация " да е на вятъра, като английският министър председател твърди, че съветският президент Владимир Путин " е непреклонно решен да продължи по-далеч в покоряването и измъчването на Украйна ".

Междувременно ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи във вторник, че плануваните от Европейски Съюз наказания против Русия ще бъдат ориентирани към тези, които вземат участие в решението за признание на самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск.

Среща на външните министри на съюза ще се състои в 17.00 ч. българско време, като известието ще бъде оповестено по-късно през днешния ден.

Освен това наказателните ограничения ще се отнасят до банки, финансиращи съветските военни и други интервенции в тези територии, " способността на съветската страна и държавно управление да имат достъп до финансовите и финансовите пазари на Европейски Съюз ", както и търговията сред Донецкия и Луганския райони с Европейски Съюз, " с цел да се подсигурява, че виновните лица ясно усещат икономическите последствия от своите противозаконни и нападателни дейности ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР