Премиерът акад. Николай Денков отговаря на въпроси във Фейсбук, съобщиха

...
Премиерът акад. Николай Денков отговаря на въпроси във Фейсбук, съобщиха
Коментари Харесай

ОБРАТ! Премиерът Денков призна: Разговорът вчера с Радев го приемете като подадена ръка!

Премиерът акад. Николай Денков дава отговор на въпроси във Facebook, оповестиха от държавната осведомителна работа.
Днес се навършиха три месеца, откогато държавното управление встъпи в служба. По този мотив министър-председателят дава отговор на въпроси на жители и медии.
Постепенно се успокоява ситуацията в наводнените обитаеми места по Южното Черноморие. Пуснато е електричеството. Водата може да се употребява за битови потребности, само че има проблем с питейната, осведоми Денков.
„ Има проблеми с пътищата, последователно се извеждат летовниците благодарение на Министерство на вътрешните работи и КАТ. Има усложнения поради разрушената настилка и мостове. В идващите дни ще се оценят най-спешните поправки и ще бъдат отпуснати средства. Реакцията на всички институции беше светкавична “, сподели министър председателят.
По думите му още на сутринта след преваляванията на място е имало 11 екипа. „ Те помагаха на хората да се изнесат хората от рисковите места. Министерство на вътрешните работи помагаше с извеждането на хората, а Пожарната стартира отводняването.
Има най-малко два типа помощ, за които може да се кандидатства незабавно – за нарушавания в постройките – до 1512 лв. на домакинство. Втората помощ е за развалени електроуреди – до 2500 лв.. Трябва да се закупят нови уреди и по-късно се възвръща сумата “, заяви Денков.
Той разяснява и обстоятелството, че на трибуните на „ Мача на вярата “ точно на 6 септември седеше до Румен Радев, макар прехвърчалите искри сред двете институции в последните дни:
„ Хубав знак имаше, както в Деня на Съединението, по този начин и мача, който събира футболисти от „ Левски “ и ЦСКА, които играят дружно, тъй като има една обща идея. Този знак би трябвало да е знак за политиците и би трябвало да изберем идеите, които могат да ни обединят – да развием стопанската система, да притеглим вложения “.
„ Няма подозрение, че ние имаме съществени другия с президента Радев по някои въпроси, само че те не би трябвало да ни разделят, когато би трябвало да работим за общи ползи на българските жители и българската стопанска система “, добави той.
По думите му, такива са плановете с Гърция и Румъния, както и енергийните планове, само че направени в интерес на България.
„ Аз съм подготвен да работя с всяка една институция, в това число и с президентството, когато става дума за такива планове. Разговорът през вчерашния ден го приемете като подадена ръка, в това число и от моя страна, тъй като аз доста пъти съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно.
Много се надявам от другата страна да са разбрали този жест и тези нападки, които са безусловно неточни, към държавното управление да престанат “, съобщи министър председателят.
Вчера за малко с президента той е разискал тематиката за назначение на български дипломат в Украйна. „ Разговорът е бил градивен. Има прогрес в тази тенденция “, уточни акад. Денков. Външният министър Мария Габриел също е говорила с Радев за посланиците.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР