Премиерът акад. Николай Денков няма да иска оставката на министъра

...
Премиерът акад. Николай Денков няма да иска оставката на министъра
Коментари Харесай

Денков защити енергийния министър

Премиерът акад. Николай Денков няма да желае оставката на министъра на енергетиката Румен Радев. Това съобщи той пред публицисти в Народното събрание, където двамата пристигнаха за изключителното съвещание за приемане на съглашението, което реализираха през вчерашния ден със синдикатите.

" В момента няма въобще защо да му искаш оставката - това е индивидът, който би трябвало да свърши голямата част от работата, която следва през идващите месеци. Няма кой различен да я свърши ", сподели министър председателят.
-->
Денков изясни, че териториалните проекти няма по какъв начин да бъдат изтеглени, както желаят протестиращите, тъй като другояче няма да има на база на какво да бъдат модифицирани. Срокът за договаряния е 31 декември, а този за проекта за възобновяване - 30 ноември. После има един месец, в който всички страни членки би трябвало да одобрят измененията.

По-рано през днешния ден водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че стартира събиране на нужните подписи, с цел да се желае гласоподаване на избор на съмнение на държавното управление поради бранш енергетика. Има Такъв Народ към този момент оповестиха, че ще ги поддържат, чака се и решението на Българска социалистическа партия.

" От самото начало тези хора въобще не се грижат за енергетиката. Ако се грижиха за енергетиката, трябваше да бъдат дружно с нас и да обсъждаме какви да са точките и измененията. Всеки, който споделя " Изтеглете териториалните проекти ", се пробва да провали целия развой, с който ние се опитваме да развием енергетиката в България. Това е истината. По това ще ги познаете ", разяснява министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР