Преместването на украинските бежанци от хотелите в държавните бази по ...

Преместването на украинските бежанци от хотелите в държавните бази по

Започна преместването на украинските бежанци в държавните бази по морето

Преместването на украинските бежанци от хотелите в държавните бази по морето стартира.

В детският лагери в Равда към този момент са настанени 170 души.Настанени има и в прилежащата база, а останалите държавни места за настаняване на бежанци занапред се приготвят. Местата обаче не доближават, оповестява БГНЕС.

До 31 май бежанците би трябвало да изоставен хотелите по Черноморието, откакто държавното управление разгласи, че няма да продължи програмата за подкрепяне на хотелиерите. Хотелиери започнаха сами да реалокират украински бежанци в държавните ведомствени бази по Черноморието още преди 31 май, оповестява бТВ.

" В нашия комплекс има към този момент настанени 130 души, само че и в днешния ден, хората не престават да идват и ни споделят: помогнете, апелирам ви. Настанете ни, не ни би трябвало топла вода, нищо… Просто желаеме покрив над главата, тъй като хотелиерите ни споделят, че програмата е до 31 май ", сподели пред БГНЕС Наталия, която е координатор измежду украинците.

Доброволците, които оказват помощ за преместването търсят разновидности за настаняване и в хотелски база, които няма да отворят това лято.

" Знам, че базите не са задоволително. За тези от бежанците, които местата няма да стигнат, би трябвало да излизат на квартира, само че те нямат никакви средства, никакви пари. Затова ни питат непрекъснато и са доста обезпокоени, би трябвало да останат на улицата ", разяснява хотелиерът Тамара Анастасова.

Бежанците от Украйна упорстват програмата да бъде продължена и да останат в хотелите.

Над 40 000 са украинските бежанци по Южното Черноморие. В държавните бази нямат задоволителен потенциал да настанят всички.

Източник: mediapool.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg