Премахване на излишните мазнини – мисия на почти всеки с

...
Премахване на излишните мазнини – мисия на почти всеки с
Коментари Харесай

Защо ни е толкова трудно да отслабнем?

Премахване на непотребните мазнини – задача на съвсем всеки с наднормено тегло, която рядко приключва с триумф. Затлъстяването е зложелател номер едно на индивида.

От една страна, това води до затънал метод на живот, защото е доста мъчно за хората с наднормено тегло да спортуват. Освен това съхраняването на мазнини е сигнал за тялото ви, че идва апетит, тъй че всички функционалности се забавят, с цел да се подсигурява оцеляване.

Мастни натрупвания има и по стените на съдовете и в артериите.

Те лимитират много притока на кръв и рано или късно това може да докара до сърдечни проблеми.

Сърдечно-съдовите болести са една от главните аргументи за гибел.

Ето за какво доста хора желаят да отслабнат, само че макар изобилието от диети, чудодейни хапчета, треньори за намаляване и диетолози, броят на хората с наднормено тегло се усилва.

Освен това доста от тях не съумяват да отслабнат, макар че имат мощно предпочитание и настойчиво се пробват да го реализиран. Защо е по този начин? Ето лист с вероятни аргументи.

Почти всеки е с наднормено тегло

Дори физически здравите и мускулести хора с коремни мускули постоянно са с наднормено тегло. И това не значи единствено прекалено струпване на мазнини, само че и отрови, шлаки, дефектни протеини и така нататък

Целият този “боклук ” може да се натрупа на всички места в тялото ви, в стомаха, в съдовете и даже в клетките ви и да замърси тялото ви. И в случай че вашите мастни депа в тялото могат да бъдат понижени относително бързо, почистването на съдовете и клетките в тялото е надалеч по-трудна и комплицирана задача.

Защо изобщо се складират мазнините и “боклуците ” от тялото

От 25-годишна възраст тялото ви към този момент е приключило своето образуване и от този миг нататък към този момент не се нуждае от толкоз калории. Въпреки това, питателните привички на хората постоянно остават непроменени.

До 20-годишна възраст тялото ви може да употребява всички калории, които приемате и не е належащо да ги съхранява, само че по-късно същото количество калории ще докара до наддаване на тегло, тъй като тялото ви няма потребност да пораства повече.

Не единствено се понижава потребността от калории, само че и метаболизмът ви се забавя с възрастта. В резултат на това доста хора стават с наднормено тегло с придвижване на възрастта, до момента в който наднорменото тегло става по-трудно за събаряне.

Грешна дефиниция на казуса

По принцип всички хора, които се борят със затлъстяването, желаят на първо място да се отърват от мазнините по корема или бедрата. Разбира се, мазнините са главният съставен елемент на затлъстяването.

Но има доста други ендогенни „ боклуци “, които се натрупват в тялото ви през целия живот. Ето за какво, в случай че желаете да отслабнете, би трябвало да методите към този проблем сложно, а освен да се фокусирате върху тежестта си.

Самите мазнини ви пречат да отслабнете

Мазнините са сигнал за тялото ви, че идва апетит. За да оцелее, то безусловно стартира да пести сила, което води до непрекъсната отмалялост и ленив метод на живот.

Тялото на човек с наднормено тегло влиза в хибернация, по този начин да се каже, и желанието за сън става непрекъснат сателит.

С кафе, цигари или енергийни питиета човек се пробва да остане безсънен, което в допълнение „ трови ” организма и води до още по-лошо действие.

Почти постоянно е нужен сериозен ритник под формата на заболяване или различен проблем, или желязна воля, с цел да измененията метода си на живот и да започнете да отслабвате.

Повечето хора желаят да отслабнат доста бързо

Много хора с наднормено тегло желаят да отслабнат доста бързо, в идеалния случай в границите на 2 до 3 месеца. Въпреки това, заради закона за опазване на силата, загубата на тегло за толкоз къс интервал от време е съвсем невероятно.

Разбира се, бихте могли да свалите няколко кг, като употребявате всевъзможни съмнителни или нездравословни способи, или да намалите мастните натрупвания в някои области благодарение на липосукция. Но какво се случва тогава?

Тази процедура може да докара до съществени увреждания, психологични разстройства, болести на вътрешните органи и други здравословни проблеми.

Затова би трябвало да действате деликатно, в случай че желаете да отслабнете здравословно и трайно и да се уверите, че то не надвишава 5 до 7 кг на месец.

Премахване на непотребните мазнини единствено със спорт е мъчно

Има към 9 калории в 1 грам мазнини. Така че 9000 калории би трябвало да бъдат изгорени, с цел да загубите единствено един кг мазнини. Трябва да знаете, че това е доста огромно количество. Ако трябваше да бягате на маратон, бихте могли да изгорите единствено 3000 до 4000 калории за разстояние от 42 км, според от тежестта си.

Това би означавало, че в случай че бягате 84 километра дневно, ще загубите единствено 1 кг мазнини.

Това е невероятно. Така че е доста мъчно да се отървете от непотребните мазнини. Натрупването им въпреки това е доста просто и елементарно.

Само няколко калорични дни са задоволителни, с цел да качите няколко кг.

Освен това доста хора даже не знаят по какъв начин да спортуват, с цел да се отърват от мазнините. Или може би сте били във фитнес зала и сте виждали някои хора, които наподобяват доста здрави и мускулести, само че въпреки всичко имат любовни дръжки на корема си, от които не могат да се отърват.

Нямате безусловно никаква визия какъв брой мазнини в действителност имате

Много хора си мислят, че имат единствено няколко кг наднормено тегло. Ето за какво желаят да се отърват от любовните дръжки на корема или мазнините по бедрата си и по-късно да могат да продължат да се хранят както нормално.

Въпреки това, в случай че тези хора се придържат към диетата си и запазят питателните си привички за известно време, те осъзнават, че са с над 3 до 4 кг наднормено тегло.

Много хора не се придържат към диетата си, тъй като са демотивирани и разочаровани.

Отслабвате с 5 кг и към момента виждате мастните си натрупвания по корема или други елементи на тялото си.

Хората постоянно губят тегло на избрани елементи от тялото си последно

Повечето хора губят тегло от горната страна надолу. На първо място, ще загубите мазнини по гърдите, защото те не са жизненоважен детайл от човешкото тяло. След това лицето ви става по-тънко, последвано от вътрешните ви мастни запаси.

Местата, където желаете да отслабнете, нормално лишават доста време. Най-много време би трябвало за унищожаване на непотребните мазнини по корема.

Това е мястото, където множеството хора стопират диетата си. Искате стройно тяло, сваляте от 5 до 20 кг и омразните мастни натрупвания остават там, където са били.

Само малцината хора упорстват до победния край. Диетите също няма да оказват помощ за унищожаване на непотребните мазнини. Защото краткосрочна смяна в питателните ви привички и метод на живот, след която се връщате към нормалното си бързо хранене, ще ви върне там, откъдето сте почнали, за малко време.

Но хората желаят да се възнаградят за всички ограничения, ограничавания и премеждия и, несъмнено, тежестта не закъснява.

Често се появяват даже повече килограми.

Самата диета няма да ви помогне

Ако в действителност желаете да свалите непотребните си килограми, би трябвало да измененията отношението си към питателните привички. Тогава губите непотребните си килограми естествено и в никакъв случай повече няма да напълнеете. Тогава вашата диета ще бъде не просто краткосрочна смяна в питателните привички, а вашият нов метод на живот.

Вижте още: Грижа за кожата с мед

И по този начин, какво тъкмо би трябвало да се направи, с цел да отслабнете един път вечно?

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да измененията настройката в главата си. Освободете се от ограничаващите вярвания, които ви пречат да превърнете здравословния метод на живот в норма на битие.

Второ, би трябвало да се научите по какъв начин да спортувате, тъй че мазнините ви да изчезнат бързо и вечно. И най-после, би трябвало да измененията питателните си привички.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР