Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева проведе разговори с ръководствата

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева проведе разговори с ръководствата
Коментари Харесай

Министър Кондева: Ще използваме всички механизми за развитие на областните болници

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева организира диалози с управленията на регионалните лечебни заведения в страната в границите на годишното събитие на Националното съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване (НСОМБАЛ) в курортния комплекс Албена, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Председателят на сдружението доктор Васислав Петров показа разбор на активността на 24-те лечебни заведения и формулира главните провокации, пред които те са сложени. От своя страна доктор Кондева увери, че министерството ще окаже цялостна поддръжка, откакто бъдат изяснени съответните аргументи за зародили проблеми в лечебните заведения.

„ Областните лечебни заведения заемат основно място в системата на опазването на здравето и за мен е от извънредно значение да използваме всички механизми за развиване “, съобщи здравният министър. Д-р Кондева уточни, че следва завършването на огромния капиталов план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ и министерството поставя старания той да бъде финализиран качествено и сполучливо. „ Ще търсим благоприятни условия за финансиране и подсилване на регионалните лечебни заведения и по други оперативни стратегии, както и по Плана за възобновяване и резистентност, по който с екипа ми работим интензивно, с цел да спазим периодите и да не се стига до неспособност за асимилиране на средства “, добави министърът.

По време на самостоятелните работни срещи с ръководители на най-големите лечебни заведения в Бургас, Варна и Добрич, министър Кондева изиска информация за готовността им във връзка с идния летен сезон и упования растеж на туристи по родното Черноморие. В тази връзка тя се срещна и с шефовете на Центровете за незабавна здравна помощ в района.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР