Премахнаха пейките в градинката около столичния храм Свети Георги на

...
Премахнаха пейките в градинката около столичния храм Свети Георги на
Коментари Харесай

Премахнаха пейките около столичния храм Свети Георги

Премахнаха пейките в градинката към столичния храм " Свети Георги " на Петте кьошета, заяви БГНЕС.

Общинските чиновници, грижещи се за парковете и градинки в София, отстраниха пейките от пространството към храма. Оставени са само тези в детския ъгъл, който е ограден с полицейска лента.

Мярката се постанова поради въведеното изключително състояние в страната и за да се предотврати събиране на жители на открито и най-много на открити публични места - възбраната за паркове, градски градини, на детски и спортни площадки е в действие до 13 май, до когато е оповестено и изключителното състояние поради пандемията от ковид.

Преди няколко дни полицията предприе и друга стъпка за ограничение на хората от посещаване на зелените площи в София - на редица по-малки паркове и градинки, основно в централната част на града, бяха сложени ограничаващи ленти.

Според последните промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние за разходка в парка нарушителите биват глобявани с 300 лв., вместо с досегашния размер на глобата - 5000 лв.. При наново нарушавания обаче санкцията скача на 1000 лв..

Преди ден, вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, е бил сниман от жител да стои в Градската градина на скамейка и беседва със своя пиар Александър Урумов.

Пред bTV Каракачанов обяснил, че пейката е отвън границите на градината и е тъкмо против постройката на Министерството на защитата.

Според вицепремиера той не е нарушил разпоредбите за възбрана за посещаване в паркове и градинки. Минути по-късно министър председателят Борисов разяснява малко: " да го глобят, той по този начин или другояче няма заплата ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР