Прекратяването на огъня между Израел и палестинската радикална групировка ``Хамас``,

...
Прекратяването на огъня между Израел и палестинската радикална групировка ``Хамас``,
Коментари Харесай

Примирие между Израел и Хамас може да бъде постигнато в петък

Прекратяването на огъня сред Израел и палестинската радикална формация ``Хамас``, контролираща линията Газа може да настъпи още в петък, предава в. " Уолстрийт джърнъл ". Това е прогнозата на участниците в полемиките за потушаване на спора.

Според изданието египетските управляващи са постигнали прогрес в договарянията с ``Хамас``, а израелската войска признава в частни диалози, че върви към осъществяване на задачите си. Източници от администрацията на американския президент Джо Байдън също са на мнение, че прекратяването на огъня ще влезе в действие до края на тази седмица.

Съединени американски щати, дружно с Египет, Катар и няколко европейски страни, работят за оказване на напън както върху израелския министър председател Бенямин Нетаняху, по този начин и върху водачите на ``Хамас`` за преустановяване на военните кампании на фона на тежките условия в Газа.

Съществува механизъм за преустановяване на огъня и единственият проблем е времето, сподели американски представител, като означи, че дейностите на друга радикална формация, Палестинския ислямски джихад, остават непредвидими. Има опасения, че групировката може да предизвика ново напрежение даже откакто двете страни се съгласят на помирение.

Белият дом съобщи, че в телефонен диалог в сряда Джо Байдън и министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху са разискали ``състоянието в Газа, напредъка на Израел в отслабването на ``Хамас`` и продължаващите дипломатически старания на районните държавни управления и Съединени щати ". В изказване, оповестено откакто Белият дом заяви за диалога, Нетаняху отвърна, че е " решен да продължи тази интервенция, до момента в който не бъде реализирана нейната цел: да възвърне спокойствието и сигурността в Израел ".

От началото на спора на 10 май палестинските здравни чиновници споделят, че 228 души са били убити при въздушни бомбардировки, които са влошили така и така тежкото филантропично състояние на Газа. Израелските управляващи оповестяват за 12 жертви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР