Прекратяване на огъня във войната на Русия срещу Украйна може

...
Прекратяване на огъня във войната на Русия срещу Украйна може
Коментари Харесай

Генерал от НАТО каза кога ще свърши войната в Украйна

" Прекратяване на огъня във войната на Русия против Украйна може да се чака през 2023 година и даже още в средата на годината ", счита някогашен военачалник от немската войска и НАТО, съобщи ДПА.

" Очаквам това да стане през лятото, когато и двете страни ще кажат, че нещата не вървят наникъде ", съобщи Ханс-Лотар Домрозе за немската медийна група Функе. Според него най-вероятното време за пораждане на такава патова обстановка е сред февруари и май.

" Това ще бъде моментът за договаряния за преустановяване на огъня ", сподели Домрозе, който е заемал високи постове в интернационалните сили в Афганистан, а по-късно и в командните структури на НАТО в Европа.

Той обаче акцентира, че това не значи мир.

" Спирането на огъня значи, че се  прекратява стрелбата. Преговорите евентуално ще лишават доста време, необходим е медиатор ", сподели той и уточни генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, турския президент Реджеп Тайип Ердоган или индийския президент Нарендра Моди като вероятни претенденти да управляват процеса.

Единственото, което остава, е решение посредством договаряния, което да е задоволително и за двете страни, " даже в случай че Путин в действителност би желал да има цяла Украйна, а Зеленски би желал да освободи цяла Украйна ".

Възможно решение Домрозе вижда в това украинският президент да се откаже от настояването за неотложно връщане на територии като Крим към Украйна и да се контракти това да стане след временен интервал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР