Прекратилият преди дни активната си футболна кариера Патрис Евра разкри,

...
Прекратилият преди дни активната си футболна кариера Патрис Евра разкри,
Коментари Харесай

Евра: Получих смъртни заплахи след расисткия скандал със Суарес, не тая омраза към него

Прекратилият преди дни дейната си футболна кариера Патрис Евра разкри, че е получил голям брой смъртни закани след расисткия скандал сред него и Луис Суарес през октомври 2011 година Бившият бранител обаче увери, че не ненавижда нападателя.

Както е известно, тогава Евра упрекна Суарес, че го е нарекъл “негро” по време на мач от Висшата лига сред Ливърпул и Манчестър Юнайтед на “Анфийлд”. По-късно уругваецът призна, че е употребявал тази дума, само че не и с расистки предумисъл. Въпреки това, ФА го наказа да не играе в 8 мача и го санкции с 40 хиляди паунда. В ответния дуел през същия сезон пък французинът отхвърли да се здрависа с сегашния футболист на Барселона.

Evra reveals death threats after Suarez racism rowhttps://t.co/uQ0m8DYXsC
— Goal News (@GoalNews) 4 август 2019 година
“Получих голям брой смъртни закани. Месеци наред охранителна кола непрекъснато беше паркирана пред къщата ми в Алдърли Едж. Не беше елементарно за фамилията ми, само че израснах по тежките улици на Лез Юлис, тъй че за мен беше нещо обикновено. Но може би за другите е било полуда. Дори моят брат ми споделяше да внимавам, когато бяхме в колата ми.

Не знам дали Суарес е расист. Не познавам фамилията му, нито произхода му. Расизмът обаче от доста години е толкоз огромен и в този ден имаше расистко огорчение. Така че, когато отидохме на чуването, те ме послушаха, тъй като споделих, че не желая да го санкционират и че не го познавам задоволително добре, с цел да заявя, че е расист, само че той употребява тази расистка дума.
INTERVIEW: 'I never hated him' - Patrice Evra on what he thinks about Luis Suarez, why friend Paul Pogba doesn't feel loved at Manchester United and how talking about his former club 'hurts my heart' https://t.co/Fhe1yxfcTj | @OllieHolt22 pic.twitter.com/e7KeVYMO6q
— MailOnline Sport (@MailSport) 4 август 2019 година Не го ненавиждам, в никакъв случай не съм го мразел. В този миг желаех да го ударя, само че за мен е невероятно да ненавиждам някого. Нямам ненавист в сърцето ми. Мога да отвръщам, само че омразата е мощна дума за мен. Когато бях помолен да назова тим от най-хубавите играчи, Суарес беше измежду моите 11. Той беше най-хубавият нападател по това време. Защо да не разпозная гения му даже и в случай че не е добър човек? Дори не знам дали е подобен. Ние имахме една преживелица. По това време не бих отишъл на отмора с него, само че не мога да го мразя”, показа Евра пред “Дейли мейл”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР