Прекрасен климат, топло море, тропически острови - това са нещата,

...
Прекрасен климат, топло море, тропически острови - това са нещата,
Коментари Харесай

Българите полудяха! Коя е тази дестинация

Прекрасен климат, топло море, тропически острови - това са нещата, които с които друга известна дестинация притегля българите като магнит. Страната е известна с плажовете си, гористата си околност и чудесни курорти. И макар че е много по-далеч от другите обичани места на българите, от ден на ден нашенци вървят там.

Доминиканската република е красива страна, ситуирана на остров Хиспаниола в Карибско море. Тя граничи с Хаити на запад и е оградена от Атлантическия океан на север и Карибско море на юг. Страната е известна с плажовете си, гористата си околност и тропическия си климат.
-->
Доминикана е най-голямата страна на остров Хиспаниола, като заема към 18,7% от общата му повърхност. Страната е разграничена на 31 провинции и един самостоятелен град (столицата Санто Доминго). Тя има обща повърхност от към 48,5 хиляди км², от които 350 км² са водни площи.

Най-високата точка в Доминиканската република е връх Пик Дуате, който е висок 3 087 метра. Той се намира в централната част на страната в Сиера де Агуа. Западната част на страната е относително равна, като там се намира една от най-големите равнини в Карибския район - Хигуай.

Доминиканската република има тропически климат със средногодишна температура от към 25 °C. В страната има два сезона - сезон на дъждовете, който стартира през май и приключва в ноември, и изсъхнал сезон, който е от декември до април. През сезона на дъждовете температурите са по-ниски и влажността на въздуха е по-висока, написа Meteo Balkans. 

Това е сезонът, в който се чака да паднат най-големите количества дъжд, като някои региони могат да получат до 1 500 мм дъжд на месец. В сухия сезон температурите са по-високи и влажността на въздуха е по-ниска, като най-топлите месеци са юли и август.

Една от огромните забележителности в Доминиканската република е Пунта Кана - един от най-известните курорти в света. Тук ще откриете красиви плажове с бял пясък, кристално чисти води и доста слънце. Това е идеалното място за отмора и релаксация.

Друга забележителност, която коства да се посети, е столицата Санто Доминго. Тук има доста исторически забележителности, като колониалните замъци, църкви и музеи. Това е идеалното място за тези, които обичат да учат историята и културата на страната.

Има доста други забележителности в Доминиканската република, като да вземем за пример Лос Хайес, Хуан Долио и Байаибе. Тези места ще ви дадат опция да изживеете красивото карибско прекарване, което ще ви остави с незабравими мемоари, написа Почивка Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР