Прекомерният туризъм през летните месеци на популярни гръцки острови като

...
Прекомерният туризъм през летните месеци на популярни гръцки острови като
Коментари Харесай

Промяна в тенденцията: Туристите търсят алтернативни дати за пътуване до Гърция

Прекомерният туризъм през летните месеци на известни гръцки острови като Миконос и Санторини докара до възходящ брой туристи, търсещи различни дати за пътешестване, като септември се обрисува като желано време за посещаване.

Напливът от гости по време на пиковия сезон докара до претъпканост, изключително на туристическите атракции, причинявайки дискомфорт даже измежду самите гръцки туристи, написа daily ethnos.gr.

Янис Теохарис, президент на притежателите на заведения за хранене в Миконос, дава образец с това, че от време на време се случва над 15 000 души да дойдат на острова в границите на няколко часа.

В отговор на тези проблеми доста туристи към този момент желаят да посетят обичаните си известни острови през септември. Данните разкриват доста нарастване на резервациите за Атина през септември, повишаване със 73%. Миконос и Санторини също означиха подтик, като процентът на резервациите се усили надлежно с 12% и 13%.

Както акцентира Daily Kathimerini, тази смяна в моделите на пътешестване е в сходство с възходящото желание измежду европейските туристи за дестинации и времеви рамки, които оферират по-малко тълпи, по-добри услуги, неповторими прекарвания и по-ниски цени. Следователно плануваните идващи за юли и август демонстрират спад спрямо миналата година в известни гръцки дестинации като Миконос и Санторини.

Тази нововъзникваща наклонност се следи от хотелиерите и се отразява в онлайн платформите за краткосрочни наеми, където резервациите за юли и август са намалели спрямо предходното лято.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР