"Прекарването на болестта е ваксиниране с неизвестна доза от патогена",

...
"Прекарването на болестта е ваксиниране с неизвестна доза от патогена",
Коментари Харесай

Защо не е нужна ваксина ако сме изкарали COVID

"Прекарването на заболяването е имунизиране с незнайна доза от патогена ", заяви в изявление за БНР доцент Любомира Николаева-Гломб - вирусолог, завеждащ поделение "Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Тя посочи, че е минала през коронавирусна зараза и към този момент е излекувана.

Вирусоложката изрече съмнение и акцентира, че не се базира на обстоятелства, че човек, който е преболедувал, не би трябвало да се ваксинира в идващите 2-3 месеца. Без лекарско наставление не трябва да се слага ваксина, акцентира тя.

"Все повече зачестяват изявленията, че имунитетът против COVID-19 е релативно малотраен и с времето титърът на антителата спада. Тепърва ще се разбере дали по този начин е и с Т-клетъчния имунитет. Това, че някой е бил инфектиран, не значи, че към този момент в никакъв случай няма да се болести отново. Като човек, преболедувал, мисля да се имунизирам, когато ми кажат, че е минал задоволителен интервал - допускам, че моето време ще е напролет и лятото ", изясни доцент Гломб.

Имунизираните не могат да придвижват вируса, посочи изрично вирусологът и добави, че имунизацията, с която се имунизират хората, не съставлява вирус.

По думите на доцентката всяко вкарване на нещо непознато в организма, каквато е имунизацията, може да провокира алергична реакция: "Във всяка една ваксина до момента, която има брошура, написа като едно от редките затруднения ".

Тя беше безапелационна, че е неправилно схващането, че прекомерно бързо са били създадени имунизациите против COVID-19: "Разработване на ваксини на основата на осведомителни РНК е технология, която се създава от 10 години и в лимитирани случаи даже има и приложение. Поне от 10 години има разработки на лабораторно и предклинично равнище. Разработките за SARS-COV-1 бяха затихнали, само че не са прекъсвали ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР