Преизчисляването на пенсиите, което дойде след дълги политически дебати, ще

...
Преизчисляването на пенсиите, което дойде след дълги политически дебати, ще
Коментари Харесай

Бивш министър с горчива новина за преизчисляването на пенсиите

" Преизчисляването на пенсиите, което пристигна след дълги политически диспути, ще докара до отчаяние и оскърбление на огромна част от пенсионерите. На две трети от тях . 717 хиляди ще имат своите преизчислени пенсии. Има известно повече правдивост сред старите и новите пенсии ", посочи бившият обществен министър Христина Христова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя акцентира, че това преизчисляване от 1 октомври е удар по пенсионната система . По думите ѝ ще има недостиг в бюджета още в края на тази година. 
-->
" Очевидно, че не сме в положение да създадем такова целенасочване на държавните бюджетни разноски, че те в действителност да понижават бедността и да оказват помощ там, където хората са с невисок обществен статус. Ситуацията е доста сложна. Не можем да се оправим административно с такова диференциране на поддръжката от страната. Очаква ни тежка зима ", сподели Христова.

Тя разяснява, че инфлацията към този момент изпреварва възможностите да се помогне на хората. Според нея страната е с доста лимитирани благоприятни условия.

Христова счита, че има нужда от актуализация на бюджета, само че няма да е допустимо до края на годината. Тя пожела на политиците да се опират на експертиза и да демонстрират мъдрост. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР