Преизбирането на Корнелия Нинова за председател на БСП напомня по

...
Преизбирането на Корнелия Нинова за председател на БСП напомня по
Коментари Харесай

Писателят Христо Стоянов: Корнелия легна в ковчега. Вярно, че Дядото създаде Партията, но защо Баба трябва да я прати отвъд?

Преизбирането на Корнелия Нинова за ръководител на Българска социалистическа партия припомня по нещо на погребална върволица, в която ковчегът и трупът са неразделни.

Не че не може един мъртвец да бъде заровен без ковчег, само че ще е зян за материала. Все отново 100 и няколко години тази щайга са я подготвяли сякаш единствено за Корнелия Нинова. За да й е комфортно когато се появи пред Господ да го пита той съществува ли. Или не ще да съществува.

Вярно е, че Дядото сътвори Партията, само че за какво би трябвало баба да я прати оттатък? Защото в действителност тази Партия за нищо повече не става, с изключение на за ковчег на своето управление. Единственото утешение е, че Корнелия Нинова няма да е последния политически мъртвец в България. И е съумяла да болести с прогерия (Прогерия е извънредно рядка генетична болест, при която се следят признаци, наподобяващи стареене, в доста ранна възраст) и сегашните си съдружни сътрудници.
свързани новини47388на 21.01.2022
Защото белезите на старческата деменция към този момент се виждат по водачите на обединението - атеросклероза, паркенсон, старешка отпадналост...Шпенглер в " Залезът на Запада " изяснява историята с развиването на човешкия организъм - историята, която прилича развиването му. Мисля, че е време да погледнем на нещата и от тяхната философска вишка. Така най-малко ще разберем, че няма нищо нова под слънцето.

И когато нещо се появи и ни изненада, то е заради незнанието, а не тъй като " такова нещо нема "...Така че Корнелия Нинова легна за последно в ковчега на своята Партия. Сега би трябвало единствено да се молим погребението да не се проточи...
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР